Espai d’actualitat en què trobar novetats relacionades amb els continguts temàtics de la Web de la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana

¡NOVETAT!

La Cátedra de Cultura Territorial Valenciana organitza la Jornada de Presentació de l’Informe sobre l’evolución i situació territorial de la Comunitat Valenciana. Una jornada en la que es presentaran els resultats dels treballs realitzats per professionals de les diferents universitats valencianes així com altres organitzacions vinculades amb el territori per a abordar aspectes relatius a la qualitat, estructuració i govern territorial. S’analitzen tendències i canvis que s’han produït en els últims anys i les perspectives de futur per al territori valencià Els continguts es materialitzaran en una publicació que elaborarà la pròpia Càtedra de Cultura Territorial. Per a consultar el programa de la jornada accedix a la secció d’activitats per mitjà de l’enllace següent: Programa de les Jornades.

Actualitzacions anteriors

Josep Vicent Boira, nou comisionat del Govern per al Corredor Mediterrani

 

Accedeix al següent enllaç per a visualitzar la noticia: Noticia

Taller territorial del programa estratégic UNEIX.

 

Després de la realització del taller territorial del programa estratègic UNEIX dimecres passat 23 de maig de 2018 en la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, ja estan disponibles les conclusions obtingudes d’una taula La taula, moderada pel director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, en la que van participar David Moncholí, de IDOM Consulting, redactor del pla metropolità de movilitat del àrea metropolitana de València; Evarist Casalles, responsable de Gestió Turística del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València; i José Vicente Latorres, responsable del Àrea de Eficiencia Energética del Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

Troba el document de les conclusions obtingudes d’aquest taller a la web de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i a la secció de documents de la nostra web.

Converses de maig 2018. Sumar per a governar-nos el territori

 

Durant el pròxim mes de maig, davall el títol “Sumar per a governar-nos el territori” tindrà lloc una sèrie de jornades entre Bellreguard i València amb el fi afavorir la posada en comú entre els diferents actors territorials (tècnics, ciutadania i polítics) les polítiques futures tant per a les Àrees Metropolitanes com per a les Comarques Centrals Valencianes.

Troba en el enllaç tota la informació relativa a les j0rnades i la inscripció així com la programació en la següent image.

Enllaç per a la consulta i descàrrega de la obra: Ambiente, territorio y paisaje. Valores y Valoraciones

 

Desde CONAMA, organització que promou el intercanvi de coneixement per al desenvolupament sustentable, faciliten el enllaç per a la descàrrega de la obra de Ramon Folch i Josepa Bur titulada: “Ambiente, Territorio y Paisaje. Valores y valoraciones”

Document disponible per a la seua consulta i descàrrega en el següent enllaç

Directrius per a la millora de la qualitat urbana dels barris

 

Dimarts que ve 21 de novembre, a les 10:30 en el Saló de Graus de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València per a la presentació del Document Inicial per a la Consulta i Participació Ciutadana “Directrius per a la millora de la qualitat urbana dels barris”

Seguix el procés de Consulta d'Inversions Ciutadanes de l'Ajuntament de València

 iniciat el passat 18 d’Octubre i que finalitza el 5 de desembre. Es tracta d’un procés de participació pública per a decidir sobre la inversió de 7 milions d’euros en la ciutat. Consta de tres fases:

  • Presentació de las propostes de projectes d’inversió i recolçament a les propostes per part de la ciutadania. Fins al 8 de novembre
  • Estudi de la viabilitat jurídica, tècnica i/o pressupostària per part de l’ajuntament. Del 9 de novembre al 30 novembre
  • Votació ciutadana d’entre les propostes viables. De l’1 al 5 de desembre

Troba tota la informació sobre la Consulta Ciutadana, sobre les Propostes d’Inversió i la seua Presentació, l’Estudi de Viabilitat per l’Ajuntament i la Votació Ciutadana de les Propostes, així com el Seguiment de la Consulta i les Bases del Procés i la Documentació Addicional en la Web https://decidimvlc.valencia.es/

Jornades sobre Planificació i gestió sostenible del litoral: El Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (PATIVEL) i els Programes de Paisatge del Litoral.

 Més informació en la secció d’Activitats

Debat Ciutat: Infraestructura Verda

El planejament urbanístic implica hui en dia pensar la ciutat i el territori entre tots, no sols els arquitectes i els polítics, sinó també altres tècnics i especialistes, veïns, comerciants, hostalers, empresaris, etc. Partint dels problemes cal arribar a solucions des de la planificació i el diàleg per a transformar una València gran en una gran ciutat. És necessari l’equilibri entre els interessos econòmics, els polítics i els socials. La regeneració del sector immobiliari a través de la rehabilitació, les infraestructures i els projectes municipals de qualsevol escala, meritarà també en la creació d’ocupació gràcies a la inversió pública i privada.